top of page

Windows ve Mac Klavye Kısayolları

Güncelleme tarihi: 10 Mar 2019

Hepimizin bazen tıkandığı ve bilgisayarın içinde kaybolduğu anlar olmuştur. İşte o kısır döngüyü aşmanın en kolay yollarını sizin için derledim.





-Windows tuşu + Ctrl + D’ye veya Mac kullanıyorsanız Control + Up tuşlarına basın yeter. Yeni taze masaüstünüze geçiş yapacaksınız.


-Windows tuşu + Ctrl’ e veya Mac kullanıyorsanız Control tuşuna] basın. Artık sağ ve sol ok tuşlarını kullanarak, yarattığınız bütün sanal masaüstleri arasında geçiş yapabilirsiniz.


-Çok fazla uygulamanız varsa ve masaüstünüzdeki tüm o pencerelerin arasında bir yerde saklanan bir pencereyi kullanmanız gerekiyorsa Windows tuşu + M’e basarak hepsini bir çırpıda simgeleştirebilirsiniz.


-En çok kullanılan uygulamalarınıza çok daha hızlı erişmek istiyorsanız onları görev çubuğunda tutabilirsiniz. Sıradaki kombinasyonu kullanırsanız iş akışınızı daha da hızlandırır: Windows tuşu + 1’den 9’a kadar bir sayı tuşu…


-İşiniz için ihtiyacınız olan o uygulamayı açıp Windows tuşu + sol ok tuşlarına basın. Sonra yeni bir uygulama açıp Windows tuşu + sağ ok tuşlarına basın artık ekranınızı iki pencere paylaşıyor!


-Ctrl + alt + tab’ e basmak o sırada bilgisayarınızda çalışan bütün uygulamaları size gösterir.





-Cihazınızı yeniden başlatarak tüm ilerlemeyi kaybetmekten kaçınmak için, sıradaki kombinasyonu kullanmayı deneyin: Ctrl + shift + esc veya Mac kullanıyorsanız command + option + escape.


-Windows tuşu + E kısa yoluna basmak bilgisayarınızdaki dosya yöneticisi penceresini açar. Mac kullanıcıları için, bu kısa yol Finder uygulamasıdır.


-Windows tuşu + ve + veya – tuşları büyüteç uygulamasını açarak imleçle nereyi işaret ediyorsanız orayı yakınlaştırıp uzaklaştırabilir.


-Windows tuşu + print screen tuşlarını kullanarak ekran görüntüsü alın ve hemen sabit diskinizdeki görseller klasörüne kaydedin.





-İşlem merkezini açmak için eş zamanlı olarak Windows tuşu + A tuşlarına basın. Mac kullanıcıları, sizin bildirim merkeziniz daima bir tık ötede, sağ üst köşededir.


-Bilgisayarınızda daha ince ayarlara veya daha gelişmiş parametrelere ihtiyacınız varsa hepsine birden sahip olabilirsiniz! Bunu yapmak için, Windows tuşu + I tuşlarını kullanın.


-Windows’da Cortana’yı açmak için, Windows tuşu + C tuşlarına basın. Mac OS’ de de Siri’yi davet etmek için, Command ve space tuşlarına birlikte basın. “Selam, Siri!”


-Bir anda bilgisayardan uzaklaşmanız gerekirse fakat kimsenin işinize burnunu sokmasını istemezseniz bilgisayarınızı çabucak kilitleyebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey Windows tuşu + l tuşlarına veya Mac’de shift + command + Q tuşlarına basmaktır.


Sanatla kalın...

Deer Art | Yiğit ÖZKAN | Deerartista






30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page